Tietokoneen hankinta

Xifof toimittaa lähes kaikki laitteet ja perusohjelmistot pienille ja keskisuurille yrityksille. Selvitetään aina ensin mihin tarkoitukseen olet hankkimassa laitetta tai ohjelmistoa – sen jälkeen toimitetaan järkevä ratkaisu.

 • Yrityksesi liiketoiminta on kaiken keskipiste – tietokoneet ja järjestelmät pitää tukea yrityksesi ydintoimintaa.
 • Mietimme yhdessä mitkä ohjelmat ja mitä laitteita kannattaa käyttää missäkin tilanteessa.
 • Autamme teitä valitsemaan ja hankkimaan oikeat ratkaisut yrityksesi liiketoimintaa ajatellen.

Tietokoneen hankinta

Mihin tarkoitukseen?

Kannattaa aina tiedostaa mihin tarkoitukseen olet hankkimassa tietokonetta. Onko kyseessä perustietokone vai tullaanko tietokonetta käyttämään johonkin erikoistyöhön? Jos kyseessä on perustietokone niin voidaan pitkälle mennä “edullisemman hinnan mukaan”. Jos kyseessä on erikoistyöhön tuleva tietokone niin kannattaa huomioida niitä vaatimuksia mitä tehtävä asettaa.

Mitkä fyysiset ominaisuudet haluat?

Pöytäkoneet

Usein pöytäkoneiden fyysiset mitat ei ole niin tärkeitä – yleensä tilaa löytyy. Jos konetta ollaan laittamassa näkyvään paikkaan, esimerkiksi vastaanottotiskille tai neuvotteluhuoneeseen niin kannattaa miettiä “ulkonäköä” – eli asiakkaille halutaan antaa hyvä kuva.

Jos konetta ollaan sijoittamassa työpisteeseen jossa on vähän tilaa niin kannattaa tietysti hankkia mahdollisimman pieni kone. Pienen koneen haitat on siinä ettei niihin voida hankkia lisäkortteja tai lisäkovalevyjä. Pitää siis olla varma että hankitussa koneessa on kaikki tarvittava

Kannettavat tietokoneet

Kannettavissa tietokoneissa on enemmän mietittävää. Kannettavia tietokoneita löytyy “ultrakevyeistä” aina melko suuriin ja painaviin. Olelliset muuttujat

 • näyttö – mitä pienempi näyttö sen pienempi tietokone
 • paino – mitä kevyempi tietokone sen vähemmän lisäosia – tai sitten kalliit (ja kevyet) materiaalit

Tietokone jossa on pieni näyttö ja vähän portteja on usein hyvin kevyt ja mukava kuljettaa. Jos olet paljon matkoilla ja tarvitset tietokonetta matkan aikana lähinnä sähköpostin lukemiseen ja tietojen katseluun niin pieni ja kevyt kannettava tietokone on se oikea. Jos sinun työpisteessä konttorilla on hyvä telakka-asema johon on liitetty iso ulkoinen näyttö + näppäimistö ja hiiri niin silloin kaikki on hyvin.

Jos sinun “pitää tehdä työtä” koneella kun olet matkoilla niin sinun todennäköisesti kannattaa hankkia kannettava tietokone missä on iso näyttö. On todella hankalaa työskennellä Excelillä jos sinulla on liian pieni näyttö. Jos pyörität AutoCAD:iä niin tarvitset myös tehokkaan prosessorin ja näytönohjaimen → silloin voit unohtaa kevyet kannettavat.

 • Yrityksellesi tietokoneet ja järjestelmät ovat työkaluja, joiden toimivuus ovat meille kunnia-asia

Xifof auttaa mielellään näissä asioissa – ota yhteyttä

Luotettava yhteistyökumppani

  Ota yhteyttä

  Nimi

  Yritys tai muu yhteisö

  Puhelin

  Sähköposti (pakollinen)

  Aihe

  Viesti